Summa sidvisningar

onsdag, oktober 30, 2013

De tycks göra det omöjliga möjligt.

Vad krävs det för att åstadkomma det du ser på bilderna här under?

Bilder är tagna och släppta av den nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA. Datum den 10 oktober 2010, när Nordkoreas Arbetarparti firade sitt 65-årsjubileum.

Som sagt vad krävs....Jo det omöjliga att få människor att bli till uppskruvade maskiner som handlar mer på inlärda mönster än eget tänkande. 
Den militära diciplinen och underkastelsen är tydlig. 
Här finns rädslan att avvika och straffas för det. Här finns också en stolthet, som vi inte får förneka, en stolthet att bli en liten del av en total enhet. Att inte avvika i kollektivet.
I ett totalitärt land, där få, om några, privata intressen tillåts ta över, där är den kommunistiska statens direktiv och intressen är av allsmäktig och allena-bestämmande art. 
Ja där är det möjligt att forma människan till en preussisk maskin.
Dock, under strängast tänkbara militära förhållanden, kan (?) det finnas mer av en glädje än av tvång att bli marscherande dockor, måhända så blir gemenskap och kamratskap viktiga delar i det mänskliga psyket för att uthärda?
Det måste finnas något annat än stränga kommandon som förklarar att alla dessa i snörräta led, perfekt formerade och marscherande soldater, att gör det de gör.  



Remarkabelt när man tittar närmare på de två övre bilderna är soldaternas längd. Alla är lika långa!!
Det måste finnas ett stort urval för att få alla att vara lika långa. Precision även här. Ser mer ut som servitörer, vore vi på plats skulle vi snabbt tas ur den villfarelsen, av den mäktiga militärmusikkåren. 
Observera också att soldaterna i de vita vapenrockarna marscherar utan att pendla med sina armar!!


På den här bilden kan vi notera två av alla soldater, vars benlyft är lite högre än de andras!! Blev de tillrättavisade och hänvisade till diskbaljorna i militärbarackens kök?


I den röda kvadraten med bilen står troligen en general??, som vänd upp mot tribunen visar sin underkastelse för den dåvarande, nu döde ledaren Kim Jong-il, som hade sin son, den nuvarande ledaren Kim Jong-un vid sin sida denna dag 2010. Notera kvadraterna, vad händer när någon drabbas av plötslig magsjuka? Enligt KCNA är det den koreanska folkarmén som paraderar.



Preussisk marsch blev kommunististstaters marsch, har själv beskådat det i forna Leningrad under en 1 maj-parad och Östberlin, traditionen lever vidare även i det stalinistiska Nordkorea.

Undrar till slut om något land, kan visa upp denna totala diciplin, exakthet och rätt längd i centimetrar?



1 kommentar:

Angelika sa...

Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)