Summa sidvisningar

tisdag, september 18, 2012

Ryanair - kan man lita på er? Nej!


Nej, jag litar inte på er.
Men allmänheten i övrigt som enbart stirrar på ett lågt utbudspris och glömmer alla pålägg för i sluttampen tro att de gjort en bra affär, det är dom jag närmast tänker på.
Kan de lita på er Ryanair?
Nej!

Som i all affärsverksamhet så måste man få det att gå ihop ekonomiskt och med ett överskott som är saftigt, så även hos Ryanair.
Det fattar t o m jag.

Men frågan är hur man gör det?
Nu senast i helgen tvingades två Ryanairmaskiner att nödlanda i Spanien, troligen är anledningen att de efter omdirigeringar till andra flygplatser hade för dåligt med bränsle kvar.

Girighet Ryanair, ni bollar med männsikors liv.

I juli tvingades tre av deras maskiner att nödlanda då bränslet tagit mer eller mindre slut.
Andra incidenter över spanskt luftrum räknar jag inte upp.
Och i högkvarteret sitter Michael O´Leary och på fullt allvar anklagar de spanska luftfartsmyndigheterna för att bedriva en kampanj mot bolaget. En ny självgod Putin?
Men blir stum, förbannad och snudd på våldsbenägen.

Här tar ett flygbolag en kalkylerad risk och tankar precis, med någon säkerhetsmarginal, för den flygning man planerat.
Sker det p g a olika omständigheter förändringar och man inte kan landa där det var planerat då måste man ha en marginal för att hålla sig i luften ytterligare minst 60 minuter.
Det har Ryanair inte haft.

Ur säkerhetssynpunkt är bolaget nu inne i sin värsta förtroendekris någonsin, varje vecka kommer skrämmande rapporter om vad som händer de som valt att flyga med Ryanair.
Idag i lokaltidningen, om alla som inte kom hem, då Ryanair p g a dåligt väder inte landade på en flygplats i Kroatien utan återvände tomt till Skavsta.
Vad skulle man gjort? Landat på närmsta flygplats, bussat över de strandsatta och tagit hem dom utan kostnader och med ersättning för utlägg de haft.
Men inte Ryanair.

I am saying it again, Ryanair stinks!
And my personal (private) campaign against this greedy company goes on. And on....

Inga kommentarer: