Summa sidvisningar

tisdag, december 15, 2009

Konst i Helsingfors

Raili Tang, en finländska född 50, ställde ut på Galerie Forsblom, mycket expressiva och energiska målningar i olja, en konstupplevelse blev det, lite överraskande, vi var ju inställda på Picasso-utställningen, som naturligtvis även den uppfyllde ställda förväntningar. Där rådde som förväntat fotoförbud, vakter som kom fram och varnade Aino när hon pekade på detaljer i ett av hans konstverk, hennes finger får inte vara närmare än 50 cm (!!!!) för då kan larmet gå. det gick inte, trots att hennes pekfinger var riktigt nära.

Helsingfors nya moderna konstmuseum Kiasma, mellan Centralstationen och Riksdagsbyggnaden, är till sitt interiöra att direkt jämföra med Arken i Köpenhamn. Pågående utställning var intressant, men den man på förhand man kan känna man skall möta i ett modernt museum, senaste konsttrenderna i ett koncentrat.


Tiden i Helsingfors är bara 7 timmar mellan båtens ankomst och avgång, vi slank i sista minuten in på ett grafikgalleri, med enbart finska grafiker. Jag hann knäppa denna bild, men inte notera vem som gjort bilderna och i vilken teknik. Det kanske räcker att titta på dem, de är fina i sina enkla former och sparsamma färghållning.

Foto: Olle Q

Inga kommentarer: