Summa sidvisningar

onsdag, maj 14, 2008

Rauschenberg och West Virginia

Den amerikanska konstnären Robert Rauschenberg är död, han blev 82 år. Han hade en fantastisk ateljébyggnad på en ö i Key West-kedjan av öar i Florida.
Jag ser Rauschenberg som en popkonstnär, men han var abstrakt impressionist innan poptiden, blev konceptualist och performancekonstnär. En allkonstnär som blandade teknik och konst, bemålade skrot och prylar placerade tillsammans med målade dukar.
Den behornade geten med bilringen på Moderna Museet i Stockholm kallad "Monogram" är känt för de flesta. Omdiskuterad på sin tid, men idag får den stå där (geten alltså) och betrakta besökarna utan att behöva besvara frågan om hur han blev till, eller varför.
Rauschenberg var både målare, grafiker, fotograf, koreograf och tom kompositör, nu vilar han efter välförtjänt värv. See you around Bob.....

Vi stannar i USA, West Virginia, en vit arbetarstat, med massor av nedlagda kolgruvor, stål-och järnindustri hade demokratiskt primärval igår. Clinton vann ganska övertygande säger media, men Obamas ledning verkar ointaglig.
Och McCain har blivit grön, näst intill i alla fall, en Wetterstrand-kramare?
Förespråkar nu handel med utsläppssrätter, något som George W inte kunnat tänka sig.
Men jag vill inte se honom som medlem i Hammarby IF, keep Bajen clean......
 


Inga kommentarer: